vrijdag 26 augustus 2011

Bezoek van Angel, mijn penvriendin van Taiwan (11 augustus – 20 augustus 2011)

Dag 1, donderdag (11 augustus): Angel arriveerde twee uur later in Herentals, ze had ’s morgens haar vliegtuig gemist. Gelukkig werkte de internetverbinding op de luchthaven zodat ze ons een berichtje kon sturen. En goed dat ik facebook controleerde voor we vertrokken om haar op te pikken.
In de namiddag hebben we een bezoek aan de St. Dimpna kerk gebracht. Ik probeerde zo goed mogelijk het, Nederlandstalige, bezoekersgidsje te vertalen, maar omdat ik niet kan zeggen dat ik vaak religieuze termen in het Engels (of het Nederlands, eerlijk gezegd) gebruik, was dat toch een beetje te moeilijk.


Dag 2, vrijdag: We zijn naar Brussel geweest, de hoofdstad kan natuurlijk niet ontbreken wanneer je België bezoekt. We namen een b-dagtrip (een combiticket trein plus toeristische attracties). We hadden wat moeilijkheden met het vinden van het Muziek instrumenten Museum en het Museum voor Schone Kunsten. Het Mim was zeer interessant, aan de ingang krijg je een koptelefoon die je in zwarte doosjes kan steken die naast de vitrines met instrumenten zijn geïnstalleerd. Je kan dan luisteren naar korte stukjes muziek die met elk instrument zijn gespeeld. Als je alles wilt beluisteren, dan ben ik zeker dat je een hele namiddag kwijt bent in het museum. Omdat we laat in de ochtend waren aangekomen, is het geen verrassing dat we enkele instrumenten oversloegen toen we merkten hoe laat het was en hoe onze maag rommelde, haha.
Na de middag zijn we naar de Koninklijke Musea van Schone Kunsten geweest, meer specifiek het Museum voor Historische Kunst. Er bevindt zich een uitgebreide collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen van de 15de tot de 18de eeuw.
Na het museum hebben we nog een korte wandeling door Brussel gemaakt. We zijn een kijkje gaan nemen op de Grote Markt en bij Manneken Pis. Natuurlijk hebben we ook kaartjes gekocht voor Postcrossing en privé collecties.


Dag 3, zaterdag: Het weer was te slecht om iets te doen. We hebben de hele namiddag  geslapen, haha.

Dag 4, zondag: ’s Namiddags hebben we naar films over ‘Sissi’, met Romy Schneider gekeken.

Dag 5, 15 augustus, O.L.V. Hemelvaart: Dit is een officiële feestdag, dus alles was dicht. Maar omdat het mooi weer was, zijn we een kijkje gaan nemen in de omgeving. We zijn naar Herentals geweest, waar we een wandeling hebben gemaakt in het park van het kasteeltje ‘Le Paige’ en ook naar het Begijnhof zijn geweest.
Daarna zijn we naar de abdij van Tongerlo getrokken. We hadden geluk, het boekenwinkeltje daar was open, dus we konden, opnieuw, kaartjes kopen en zoetigheden van een lokaal bakkerijtje.


Dag 6, dinsdag: We hebben Bokrijk bezocht, een openluchtmuseum waar je terug gaat naar 1911, je kan huisjes bezoeken en ambachten bekijken. In enkele huisjes leven er mensen (acteurs) zoals ze dat in 1911 zouden gedaan hebben. Je kan horen hoe de boerin instructies geeft aan de meid, je kan gaan luisteren naar de preek van de pastoor, enz.   
copyright deze foto, ik!

Dag 7, woensdag: Spijtig genoeg had ik in de namiddag een afspraak, dus kon ik nergens naartoe. Terwijl ik weg was, ging Angel alleen op wandel door Geel. We hadden haar een gidsje meegegeven met een kaart waarop de wandeling stond aangeduid. Aangezien ze veilig is thuis geraakt, neem ik aan dat ik het aan iedereen kan aanraden, haha.

Dag 8, donderdag: Tijd om naar Antwerpen te gaan, mijn favoriete stad in België. Voor de middag zijn we naar enkele (museum)winkeltjes geweest om kaartjes te kopen. ’s Middags hebben we bij Désiré de Lille gegeten, als je van zoet houdt is dit ‘the place to be’. Ik stond versteld van hoeveel Angel kon eten!
’s Namiddags stond het MAS op het programma (ik heb al een penvriendin naar die museum meegenomen), omdat het Museum voor Schone Kunsten dicht is voor renovaties.


Dag 9, vrijdag: Toen we het station binnenkwamen, zei de beambte achter het loket: ‘Hey, daar zijn ze weer, waar gaan jullie deze keer naartoe?’ (Het was al de 4de keer op een week dat hij ons zag, haha). Deze keer namen we de trein naar Gent, waar we het, kan je het al raden?, Museum voor Schone Kunsten bezochten! Het was al lang duidelijk dat Angel en ik dezelfde smaak hebben op gebied van kunst, hoe jonger de schilderijen werden, hoe sneller we wandelden, haha.
We hadden nog wat tijd over voor we de trein terug naar huis moesten nemen, dus wilde ik het speelgoedwinkeltje dat ik op de heenweg had gezien wat beter bekijken. Opeens merkten we dat ze er kaartjes verkochten! Mooie kaartjes met illustraties van kinderboeken, onweerstaanbaar natuurlijk!


Dag 10, zaterdag (20 augustus): De trein van 7.11u. vertrok met Angel richting luchthaven. Het leek nog maar gisteren dat we haar hadden opgepikt.                                                                                               

1 opmerking:

  1. Hey Tinne,

    zo te lezen hebben jullie het heel gezellig gehad samen :)
    Mooie foto's!

    Liefs, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for your visit. Please leave a message!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...